top of page
IMG_3546.JPG

Marita Rönnlund

FOTOGRAF

Hej där! Kul att du kikar in! Jag är Marita, personen bakom kameran, en Piteå-tjej som älskar småstadslivet. Jag bor i ett rött mysigt hus strax utanför stan med min sambo och dotter.

När jag inte har en kamera i handen älskar jag att dona i trädgården med dahlior och luktärt, loppa fina inredningsdetaljer till hemmet och bara umgås med familjen eller vänner. Långa promenader är också en hit! En kopp kaffe på stan då? Jag säger nästan alltid ja!

 

Som den lite knasiga, kreativa och barnkära person jag är, ledde detta till att jag studerade till förskollärare efter gymnasiet och jobbade flera år inom yrket, men mitt hjärta har länge dragits mot fotografering och efter att ha jobbat i förskola kombinerat som frilansande fotograf  bestämde jag mig för att satsa helt på foto efter föräldraledigheten med min dotter.

Idag arbetar som fotograf och SoMe-ansvarig på Picknick Media, samtidigt som jag frilansar som bröllopsfotograf. familj och gravidfotograf här, och jag älskar verkligen den kombinationen! 

 

Jag är en person som gör det enkelt för er att stå framför kameran, mycket för att jag är väldigt glad och lättsam som person! 

7M8A5139 (1).jpg
IMG_3359.JPG

5 andra saker om mig 

Jag dras åt historiska draman och ser allt jag kommer åt. 

Mitt favoritämne i skolan var bild och det var även den linjen jag valde under gymnasiet. På den tiden tog jag in beställningar och sålde blyertstecknade porträtt.

Jag sjunger mycket hemma och tog sånglektioner i närmare sju år. Tyvärr har jag alltid varit livrädd för att uppträda och stå på scen. 

Jag har inget lokalsinne. Kan inte heller förstå mig på en karta och går alltid fel trots GPS på mobilen.Kanske är det därför jag mår bra i småstadsmiljö.

Jag har alltid föredragit second hand och loppisar framför nyproducerat. Det mesta som finns i min garderob och inredning hemma är andrahandsfynd. 

Min lilla familj

IMG_4928.jpg

Läs mer om

Läs mer om

Läs mer om

bottom of page